Kanhai: Bouterse hoeft op 30 oktober niet te verschijnen
24 Oct 2020, 00:00
foto
Irvin Kanhai, raadsman van Desi Bouterse


Irvin Kanhai zal bij de voortzetting van de verstekzaak van Desi Bouterse (ex-legerleider) in het 8 december strafproces op 30 oktober, excepties opwerpen. Hij zegt om een reactie gevraagd aan Starnieuws dat zijn cliënt niet hoeft te verschijnen op de zitting. Hij heeft schriftelijk toestemming van de Krijgsraad om excepties in te dienen op de zitting. 

De raadsman van Bouterse merkt op dat hij een aantal excepties heeft. Hij had vanaf de eerste zitting in de verstekzaak op 22 januari reeds aangekondigd dat hij bezwaren zal indienen. De zaak tegen Bouterse is een aantal keren uitgesteld. Kanhai zegt dat zijn cliënt voorlopig niet op de zitting aanwezig hoeft te zijn, want de excepties moeten eerst worden behandeld. 

Kanhai merkt op dat de vorige auditeur-militair Roy Elgin de dagvaarding niet mocht tekenen, want hij was formeel nog niet benoemd in de functie. Zijn beschikking was toen nog niet uit. Ook de Amnestiewet zal de advocaat meenemen in zijn excepties. 

De Krijgsraad heeft bekendgemaakt dat door de huidige Covid-19 situatie, tot de terechtzitting de verdachte en diens raadslieden worden toegelaten. Een zeer beperkt aantal journalisten mogen in de zittingszaal. Het overige publiek zal geen toegang tot de terechtzitting kunnen worden geboden.
Advertenties