Ramadhin: Actie laboratoria opgeschort
20 Oct 2020, 15:35
foto
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft zich opgeworpen als bemiddelaar tussen Survam en zorgverleners.


De actie van de laboratoria MyLab, MediLab en Health Control wordt vanaf morgen opgeschort tot 31 oktober. Het is minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid gelukt de zorgverleners zover te krijgen hun actie op te schorten.

Garantiebrieven van Azpas, PZS en Parsasco werden sinds gisteren, maandag 19 oktober, niet meer geaccepteerd door laboratoria. Patiënten moesten contant betalen voor hun labonderzoeken. Ramadhin zegt tegen Starnieuws dat hij een goed gesprek heeft gehad met de zorgverleners vandaag. Hij heeft gisteren gesproken met de andere partij, Survam.

"We hebben nog geen oplossing, maar we hebben partijen ruimte gevraagd om tot een acceptabele oplossing te komen," zegt de bewindsman. Belangrijk is dat partijen beseffen dat we niet onderhandelen met het mes op de keel. Dus voorlopig kunnen patiënten gewoon met hun verzekeringspas worden geholpen.

Ramadhin maakt zich sterk om in goed overleg voor 31 oktober te komen tot een vergelijk tussen de twee partijen. Hij hoopt dat met het opschorten van de actie de maatschappelijke onrust is weggenomen. Hij heeft partijen op het hart gedrukt voor uit te blikken en serieus met elkaar om de tafel te gaan zitten.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March