Santokhi: Politieke motieven achter opzeggen vertrouwen
05 Oct 2020, 00:56
foto
President Chan Santokhi op een persconferentie in Nickerie.


President Chan Santokhi heeft op een persconferentie zondag in Nickerie aangegeven dat na onderzoek van minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) gebleken is dat om politieke motieven het vertrouwen in hem is opgezegd. De Algemene Personeelsbond van Biza heeft in een petitie ingediend bij vicepresident Ronnie Brunswijk, aangegeven dat de bewindsman niet naar behoren functioneert. 

Brunswijk beloofde de zaak te zullen bespreken met de president en in de Raad van Ministers. Santokhi zei dat politieke motieven schuilen achter de vakbond en de acties. Hij voerde aan dat de minister ook voldoende erop heeft gereageerd. "Feit is dat wij kijken naar wat ze zeggen en op datgene wat ze zeggen, goed antwoord te geven. Los van dat ze politiek bezig zijn, kijken we ook naar wat ze inhoudelijk vragen," zei de president. 

De minister heeft eerder aangegeven tegenover Starnieuws dat in de petitie veel onwaarheden zijn. Wij kunnen ze punt voor punt weerleggen. De bewindsman heeft ook aangifte gedaan bij de politie en gevraagd om de beschuldigingen te onderzoeken. De president merkte op dat de kracht van 25 mei is dat eenieder in het land een stem heeft gekregen. Alleen moet men er geen misbruik van maken. 
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April