Surinamer met machinepistool gepakt in Guyana
01 Oct 2020, 18:41
foto
Het wapen en de munitie die op de Surinamer in Guyana zijn aangetroffen.


Een 26-jarige werkloze man uit Suriname is in Guyana gearresteerd nadat de politie een machinepistool en 25 scherpe 9 mm-kogels op hem had gevonden. Hij werd op maandag rond 22.00 uur gearresteerd nadat hij met een boot uit Suriname in Guyana was aangekomen.

De Guyanese media meldt dat wetshandhavers van de douane op patrouille waren op Number 79 Village Foreshore toen ze de speedboot uit Suriname zagen aankomen. Het vaartuig stopte bij de Reno Landing. Aan boord waren vijf passagiers, inclusief verdachte.

De officieren onderschepten de speedboot en fouilleerden de passagiers. Op de man werd het wapen gevonden. Volgens de politie is het serienummer op het pistool onleesbaar gemaakt. Behalve het wapen is ook US$ 3.000 en SRD 6.250 op hem aangetroffen. De verdachte is gearresteerd en ingesloten op het politiebureau van Springlands.

Het vuurwapen en de munitie zijn in bijzijn van de verdachte gemarkeerd, verzegeld en gedeponeerd door douanebeambten. De politie heeft niet gezegd wat het lot van de andere passagiers in de boot was. Het is onduidelijk of er nog meer Surinamers onder de passagiers waren en of ze Guyana illegaal waren binnengekomen.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April