Gerling: Wereldmuziekdag mag niet in stilte voorbij gaan
01 Oct 2020, 03:33
foto
Siegfried Gerling biedt namens de vocalisten een geluidsdrager met Surihits aan Cultuur-directeur Roseline Daan.


Vandaag, 1 oktober is het Wereldmuziekdag. Deze dag is sinds 1975 ingesteld door Unesco op initiatief van Yehudi Menuhin, violistdirigent. De International Music Council benadrukt het belang van muziek als communicatiemiddel tussen volkeren en culturen. Muziek is meer dan ontspanning, maar de universele taal.

In Suriname heeft de muziekformatie Bredenbrood de viering van Wereldmuziekdag niet ongemerkt willen laten voorbijgaan. Siegfried Gerling heeft namens de vocalisten aan directeur Cultuur, Roseline Daan, een geluidsdrager met muziek gepresenteerd. Het gaat om Nederlandstalige covers van populaire Surihits gezongen door Kenneth Arrias, Janice Jessurun en Deborah Karg. Mantje Karso is de arrangeur en Gerling schreef de coverteksten. Het internationale tintje aan de productie is de bijdrage van panfluitist Juan Dario uit Peru. Het publiek zal via internet, audio- en social media de liederen kunnen beluisteren.

Gerling zegt aan Starnieuws dat Bredenbrood met dit muzikale drieluik een traditie continueert na vorig jaar eveneens muziekwerken voor audioconsumptie te hebben gelaunched. "De bijzondere omstandigheden waaronder wij nu wereldwijd leven staan geen massale bijeenkomsten toe. Reden te over om Koning Publiek met de beschikbare technologische middelen desondanks te mogen bedienen op Wereldmuziekdag 2020," merkt Gerling op. 
Advertenties