Veel belangstelling voor online workshop projectschrijven
28 Sep 2020, 22:48
foto


De All Suriname Chapter timmert aan de weg. Voor de eerste door haar georganiseerde gratis online workshop ‘Basis Projectschrijven’ hebben zich meer dan 250 personen aangemeld. De organisatie was genoodzaakt om de online workshop op te splitsen in twee herhaalsessies, waarvan de 2e op 3 oktober zal plaatsvinden. Een 3e (gratis) online workshop ‘Less Stuff, More Happiness’ staat gepland voor dinsdag 29 september.

Aanmelding voor deelname aan de workshop ‘Less Stuff, More Happiness’ is nog mogelijk. De organisatie is er tevreden over dat er zoveel belangstelling is getoond voor de workshop Basis Projectschrijven. Dit geeft volgens haar aan dat er heel wat Surinamers zijn die graag de handen uit de mouwen willen steken om ook in deze tijd zelf zaken te ondernemen.

De ALL Suriname Chapter is gelanceerd in juli van dit jaar en wordt gepionierd door 14 Surinaamse vrouwen, bijeengebracht door de Chapter Chair, Ashna Mahepal. De organisatie maakt deel uit van de Global ALL Ladies League (ALL)  die circa 100.000 leden verspreid heeft over 150 landen. De Women Economic Forum (WEF) is een van de werkarmen van de organisatie, die haar leden de mogelijkheid biedt om op globaal niveau te netwerken en te bundelen voor zaken die vrouwen versterken, vrouwelijk ondernemerschap bevorderen alsook het welzijn van allen in het algemeen door middel van het stimuleren van vrouwelijk leiderschap.

In de afgelopen WEF (gehost vanuit Bangalore City, India) hebben leden van de Suriname Chapter als participant deelgenomen aan enkele van de panelsessies. Vanwege de Covid-19 situatie was het de 1e Digitale Summit. Voorgaande jaren kwamen de vrouwen uit diverse landen fysiek bijeen in een gastland.

De Suriname Chapter richt zich vooral op educatie en ondernemerschap, met vrouwen als primaire doelgroep, meldt de organisatie in een persbericht. Enkele projecten die onder meer gepland zijn, zijn het bevorderen van zelfvoorzienend zijn onder hulpverleners van huiselijk geweld, een plantenkasproject met vrouwelijke gedetineerden, aanleg van tuinen, het steunen van kinderen om naar school te gaan, voedselpakketondersteuning, productenmarketing, en studentensupport.

De pionierende groep zit aan voor een periode van circa 1 jaar en bestaat naast Mahepal uit: Andjenie Pooran; Anushka Ramessar-Gopalrai, Ashna Chan-Jessurun, Chantal Landburg, Chiquita Margaret-Resomardono, Florence Sitaram-Tjin A Soe, Gail Meyer, Lilian Maria Wiebers, Marion Stekkel-Vroom, Monique Jules, Natalie Accord-Liu, Ornella Naarden en  Priscilla Abhilakh Missier.  

De middelen voor de projecten zullen komen van o.a. fundraisingsactiviteiten, donaties, geschenken, sponsoringsaanvragen, grant writing acties, eigen inbreng en het eigen netwerk en/of te identificeren project partners, meldt de organisatie.
Advertenties