EBS-bond ondersteunt onderzoek naar misstanden in bedrijf
09 Sep 2020, 00:57
foto


De Owos, bond bij de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS), zegt in een interne memo dinsdag aan zijn leden dat uit de media is vernomen dat de procureur-generaal onderzoek is gestart naar eventuele fraude binnen het bedrijf. De Owos zal meewerken aan dit onderzoek. Op elke medewerker doet voorzitter Steve Geerlings een beroep om mee te werken aan dit onderzoek. 

"Wij herhalen ons standpunt dat de EBS vrijgemaakt moet worden van elke vorm van corruptie en wij daarom de voorzitter van de RvC hebben gevraagd een stap terug te doen," stelt Geerlings. De Owos wil niet dat Andy Rusland gehandhaafd blijft als president-commissaris. De bond wil energiedeskundige Viren Ajodhia in deze functie zien. Ajodhia heeft een presentatie gehouden voor de het bestuur van de bond, shopstewards en enkele stafleden, waarbij hij zijn visie heeft gegeven voor de ontwikkeling van EBS. 

Geerlings laat optekenen dat het doel van het bestuur is om de EBS te doen herrijzen in de oude glorie, waarbij jaarlijks wederom dividend zal worden afgedragen aan de aandeelhouder. De komende dagen zal de bond zijn visie presenteren aan de samenleving. Hij benadrukt dat het belang van de EBS en de samenleving altijd centraal moet staan. EBS moet winstgevend gemaakt door goed bestuur en reële tarieven. Zonder aanzien des persoons moet worden afgerekend met misstanden in het bedrijf. Er dient een sterke en deskundige RvC te worden benoemd, terwijl de benadeling van het bedrijf dient te worden stopgezet. 
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April