Bollywood-actrice Rhea Chakraborty gearresteerd
08 Sep 2020, 22:52
foto
Sushant Singh Rajput en Rhea Chakraborty hadden een relatie. (Getty Images)


Bollywood-actrice Rhea Chakraborty is vandaag gearresteerd in India. Zij is aangehouden op verdenking van controle op verdovende middelen in een drugszaak die verband houdt met de dood van haar vriend en acteur Sushant Singh Rajput.

Rajput (34) werd op 14 juni dood aangetroffen in zijn flat in Mumbai. De politie zei dat hij zelfmoord had gepleegd, maar zijn familie diende echter een klacht in tegen Chakraborty en beschuldigde haar van het 'aanzetten tot zelfmoord'. De actrice moet formeel nog worden gehoord, maar heeft in eerdere verklaringen elk vergrijp ontkend, terwijl de autoriteiten de beschuldigingen tegen haar nog moeten bekendmaken.

De broer van Chakraborty, Showik, en de voormalige huismanager van Rajput, Samuel Miranda, werden vorige week ook in dezelfde drugszaak gearresteerd, maar de beschuldigingen tegen hen zijn ook niet onthuld.

De arrestatie van Chakraborty is de meest spraakmakende in verband met een zaak die India de afgelopen maanden heeft geboeid en gepolariseerd. Prime-time televisienieuws behandelde uitvoerig elke ontwikkeling in de zaak en veranderde het persoonlijke leven van Rajput en Chakraborty in HET onderwerp van publiek debat.

Het stel begon, volgens de publicaties, in de zomer van 2019 te daten en ging in december samenwonen. Op 8 juni, een week voor de dood van Rajput, ging Chakraborty bij haar ouders logeren en was niet thuis toen de acteur stierf.

Na zijn dood suggereerden berichten in de pers dat hij kampte met psychische problemen, maar binnen enkele dagen verschoof de focus naar Chakraborty en de 28-jarige opkomende actrice bevond zich al snel in het centrum van een storm van aantijgingen, complottheorieën, geruchten en onbevestigde berichten. De media aandacht nam explosief toe nadat de vader van Rajput een klacht tegen haar had ingediend. Hij ontkende dat zijn zoon psychische problemen had en beschuldigde Chakraborty van het stelen van het geld van zijn zoon, naast andere aantijgingen.

Chakraborty wordt al maanden op sociale media gepest. Ze wordt ook wel "fortuinjager" en "maffia moll" genoemd, en wordt ervan beschuldigd Rajput aan drugs verslaafd te hebben gemaakt om hem tot zelfmoord te drijven. De actrice heeft het Hooggerechtshof benaderd over wat volgens haar een "oneerlijk mediaproces" is en heeft haar eigen verklaring afgegeven en tv-interviews gegeven, waarbij ze alle tegen haar gerichte aanklachten ontkent. Ze heeft ook een pleidooi gehouden bij minister van Binnenlandse Zaken, Amit Shah, voor een eerlijk onderzoek naar de dood van Rajput.

Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April