Canada geeft meer dan US$ 270.000 aan Covid-steun
04 Sep 2020, 22:36
foto
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft persoonlijke beschermingsmiddelen ontvangen van de Canadese regering en de PAHO/WHO. (Foto: PAHO)


Samen met de Pan Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) heeft de Canadese regering voor meer dan US$ 270.000 aan Covid-steun verleend aan Suriname. De donatie omvat 28.400 gelaatsschermen, 2.000 brillen, 186.000 medische maskers, 34.800 ademhalingsmaskers en 4.300 stuks isolatiekleding.

De Canadese regering ondersteunt ook activiteiten die worden beschreven in het Nationaal Covid-19-responsplan via een technische samenwerkingsovereenkomst met de PAHO/WHO-afdeling in Suriname. Het gaat om versterking van de bewakingssystemen, verbetering capaciteit voor case-onderzoek en contactopsporing en training in Covid-19 case management onder gezondheidswerkers. Er is ook ondersteuning bij de verbetering van infectiepreventie en -bestrijding in instellingen voor langdurige zorg en om gemeenschappen te bereiken om de meest kwetsbaren te beschermen.


De Covid-schenking van de Canadese regering is meer dan US$ 270.000 waard. (Foto: PAHO)

Karen Lewis, de PAHO/WHO-vertegenwoordiger in Suriname en de Canadese ereconsul Patrick Healy, hebben tijdens een officieel bezoek aan minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid de donatie van persoonlijke beschermingsmiddelen overhandigd. De schenking moet de gezondheid van de hulpverleners die in de frontlinie staan van de coronaviruspandemie, beschermen.
Advertenties