Vrijspraak voor verdachte in doodslagzaak
26 Aug 2020, 02:16
foto


Kantonrechter Danielle Karamatali heeft de verdachte Shaparoli S. vrijgesproken van de gehele tenlastelegging. Hij werd verdacht van doodslag en zware mishandeling de dood ten gevolge hebbende. Op 23 maart van het vorige jaar zou de verdachte in het dorp Bigi Poika, Clifton van der Clous, een slag hebben toegebracht met een eind hout, waarna het slachtoffer is komen te overlijden. 

De officier van Justitie, Reshmi Rathipal, eiste vijf jaar celstraf voor zware mishandeling de dood ten gevolge hebbende en vroeg vrijspraak voor doodslag. Zijn Raadsman Arjan Ramlakhan haalde in zijn pleidooi aan dat het voorbereidend onderzoek ernstig werd verstoord door leden van het dorpsbestuur die verschillende verklaringen aflegden om de waarheid te verdoezelen en of te verdraaien. Kennelijk om anderen in bescherming te nemen. 

Het slachtoffer veroorzaakte een aanrijding met zijn voertuig en reed door totdat hij tegen een berm opbotste en zijn voertuig tot stilstand kwam. Hij werd toen flink afgetakeld door enkele verhitte dorpsbewoners. Het slachtoffer werd in de boeien geslagen en naar de recreatiezaal afgevoerd, waarna hij weer werd mishandeld. 

Ramlakhan haalde op de zitting aan dat ten onrechte hetgeen zich in de recreatiezaal voltrok werd geabstraheerd door het Openbaar Ministerie. De mishandeling vond reeds achterin van het dorp plaats en kon volgens de advocaat niet worden vastgesteld wie de fatale slag had toegebracht. De verdachte kwam pas later in beeld toen het slachtoffer al in de recreatiezaal was en reeds mishandeld was. Bovendien was er ook sprake van een ijzeren pijp die gebruikt was bij de eerste mishandeling. Hij voerde aan dat het obductie-rapport ook geen uitsluitsel kon geven van wanneer de fatale slag toegebracht was. Hij vroeg de rechter om de verdachte dan ook geheel vrij te spreken. 

De kantonrechter was het eens met de raadsman en stelde vast dat er veel meer is gebeurd in het donker achter in het dorp en kon de verdachte dan ook niet als schuldige aanwijzen. Zij was genoodzaakt Shaparoli S. van de gehele tenlastelegging vrij te spreken.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April