Amoksi wacht onderzoek betrokkenheid politie af in drugszaak
26 Aug 2020, 00:00
foto
In het Kabalebogebied (Dalbanakreek/Sipaliwini) is een deel van de weg met gekapte bomen afgesloten. In het bos is er een helikopter platform aangelegd. De piloot Gilbert S. is in verzekering gesteld.


Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie antwoordt op een vraag van Starnieuws dat hij het onderzoek afwacht over betrokkenheid van politiemannen in een drugszaak. Er zou een grote hoeveelheid drugs getransporteerd zijn vanuit het binnenland naar Zorg en Hoop. 

Agenten zouden de piloot buiten het vliegveld hebben klemgereden en de drugs afhandig gemaakt. Later is het spul weer teruggeven. Waarom dat gebeurd is, is niet duidelijk. In deze zaak is er nog geen officieel bericht uitgegeven door de politie Public Relations. 

De afdeling Onderzoek Personeelszaken (OPZ) is getipt in deze zaak en is bezig met een onderzoek naar betrokkenheid van politiemannen. De Narcotica Brigade trof geen drugs aan in het toestel, maar de drugshond sloeg aan. De piloot Gilbert S. en zijn helper zijn gearresteerd. 

De minister zegt dat mocht blijken dat er politiemannen erbij betrokken zijn dan mogen ze rekenen op zware disciplinaire maatregelen, los van strafrechtelijke sancties.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April