Dr-Saramacca wil stopzetting bouw servicestation
26 Aug 2020, 04:34
foto
De bouwactiviteiten om een servicestation op te zetten te Groningen zijn begonnen. De districtsraad van Saramacca vraagt minister Saskia Walden om de vergunning in te trekken.


De districtsraad (dr) van Saramacca wil dat de vergunning wordt ingetrokken voor het opzetten van een servicestation op de hoek van de Sidodadi- en Tibitiweg in Groningen. In een brief aan minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologie wordt aangegeven dat niet voldaan zou zijn aan alle voorwaarden. 

Het pompstation wordt gebouwd op een terrein groot 543 vierkante meter, behorende tot het plein van Groningen. Dit deel is uitgegeven hiervoor. Volgens de districtsraadsleden zijn bij uitgifte van dit terrein de regels niet in acht genomen. Er is een vergunning verleend door het ministerie tijdens de vorige regering, waarbij niet aan alle formaliteiten zouden zijn voldaan. 

De adviezen van de politie, brandweer, Nimos, Telesur en de districtscommissaris van Saramacca zouden negatief zijn. Ook de ressortraad van Groningen zou negatief hebben geadviseerd. Het terrein zou voor een heel ander doel zijn uitgegeven. Er is ook geen Hinderwetvergunning uitgegeven. 

De districtsraadsleden vragen minister Walden om de vergunning die door haar voorganger is uitgegeven, in te trekken in afwachting van een nader onderzoek. Daarbij moeten alle procedures in acht worden genomen. 


Advertenties