Breaking: Verhoogde brandstofprijs gaat zondag in
22 Aug 2020, 13:14
foto


De brandstofprijs aan de pomp gaat om 00.00 uur zondag de lucht in. De prijs zou woensdag al worden verhoogd, maar deze werd aangehouden omdat er een betere communicatie moest komen. Hoewel hier niet veel van te merken is, is besloten dat de prijs wordt verhoogd. Wie zondagochtend, na de lockdown gaat tanken, moet SRD 7.46 (SOL), SRD 7.35 (Gow2), SRD 7.58 (RUBiS) voor een liter ongelode benzine en SRD 6.97 (SOL), SRD 7.00 (Gow2), SRD 7.03 (RUBiS) voor diesel neertellen. 

De governmenttake was in feite SRD 1.30 op een liter benzine. De overheid ontvangt een tijdje SRD 3.70 per liter aan governmenttake. Nu komt daar nog SRD 1 bovenop, wat in feite het bedrag dat de overheid toucheert brengt op SRD 4.70 een liter. Op diesel int de overheid al maanden SRD 2.50 in plaats van SRD 0.70. Ook daar is de prijs aangepast. 

Starnieuws verneemt dat de pomphouders maandelijks 30 miljoen liter brandstof verkopen. Grote bedrijven in onder andere de goud-, hout- en visserijsector hebben dispensatie en betalen de verhoogde prijs niet. Een groot deel van de brandstof wordt weg gesmokkeld. Toen de coalitiepartijen nog oppositie waren, hebben zij geageerd tegen de verhoging van de governmenttake en hadden beloofd dat de brandstofprijs omlaag zou gaan. 

De verhoging van de brandstofprijs wordt tegenover Starnieuws bevestigd door Sirodjenie Jankie, voorzitter van de Surinaamse Servicestations Exploitanten Bond. Nu met de lockdown zullen de meeste pomphouders de prijzen in de ochtend aanpassen. 


Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March