Overtreders lockdown kunnen genieten van koele avondbries
14 Aug 2020, 14:20
foto


Overtreders van de Covid-19-beperkingsmaatregelen riskeren de avond door te brengen op een stoel in de koele wind bij het politiebureau. De politie meldt dat zij vanaf vandaag gebruik zal maken van haar bevoegdheid in artikel 11 van het Politie Handvest. Dat betekent dat de politie overtreders van de beperkingsmaatregelen zal overbrengen naar een politielocatie, waar de overtreders tot en met vijf uur in de ochtend zullen worden gehouden.

De vooruitzichten van de overtreders zien er niet fraai uit. De politie meldt dat de locatie waar deze overtreders zullen worden gehouden van dien aard is dat de Covid-19-maatregelen, waaronder sociale afstand, zullen worden toegepast. "De locatie is niet afgeschut, waardoor de overtreder verplicht zittend op een stoel zal kunnen genieten van de koele avondwind."

Voorts zal de politie de overtreders na vijf uur in de ochtend niet terugbrengen naar de plek waar zij zijn opgepakt. De overtreders zullen zelf hun weg naar huis moeten vinden. De politie gaat over tot strenger optreden nu gebleken is dat personen zich niet houden aan de beperkingsmaatregelen. "Dit gedrag is onacceptabel."
Advertenties