Duitsland onderschept 1,5 ton coke uit Guyana
11 Aug 2020, 17:31
foto
Honderden pakketten hadden hetzelfde logo.


De politie in Hamburg, Duitsland heeft meer dan € 300 miljoen aan cocaïne in beslag genomen in een vrachtschipcontainer die afkomstig is uit Guyana. De politie had een tip gehad over de lading. Dit is één van de grootste hoeveelheden die ooit in de Noord-Duitse havenstad in beslag is genomen, zei een woordvoerder van het Customs Investigations Office maandag.

De enorme voorraad, met een geschatte straatwaarde van ongeveer € 300 miljoen, zat verstopt tussen zakken rijst in de container die uit Guyana kwam, meldde de lokale krant Hamburger Abendblatt. "De 1,5 ton cocaïne die in beslag is genomen, kan een zeer zuivere drug zijn, die verdrievoudigd zou worden in prijs voor straatverkopen", aldus de Hamburger Abendblatt.

De container was eind juni in de haven van Hamburg aangekomen op het 300 meter lange containerschip 'CMA CGM Jean Gabriel'. De container zou samen met 11 andere transportcontainers op een feederschip worden geladen om de lading uiteindelijk naar Polen te brengen. Hiervoor werd de container tijdelijk opgeslagen op de terminal van Hamburg.

Onderzoekers van de Joint Customs and Police Investigation Group (JIT) hadden naar verluidt een tip gekregen over drugssmokkel. De container in kwestie werd vervolgens naar het Waltershof-douanekantoor van de stad gebracht en onderzocht in een testfaciliteit. Agenten vonden 47 grote pakketten verstopt tussen de rijstzakken en in die pakketten in totaal 1.277 kleine pakjes met cocaïne.

De pakketten hadden allemaal verschillende symbolen, waaronder het gezicht van een kat, de Gallische haan en de Ampelmännchen (rode en groene verkeerslichtsymbolen op voetgangersseinen in Duitsland). Enkele honderden pakketten waren voorzien van hetzelfde logo.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April