Covid-19: 107 personen positief getest!
07 Aug 2020, 20:42
foto


Vandaag is een record bereikt van 107 mensen die positief getest zijn op Covid-19. Nog nooit eerder zijn in één etmaal zoveel mensen positief getest. Het aantal besmette personen is gesprongen van 2096 naar 2203. Er zijn door het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en het Centraal Laboratorium van het Bureau Openbare Gezondheidszorg totaal 326 testen gedaan; voor het eerst zoveel. Hiervan zijn 219 negatief. 

59 personen zijn genezen verklaard. Het aantal active cases is op dit moment opgelopen tot 669. Op de Intensive Care Units van diverse ziekenhuizen worden 12 personen behandeld. 642 personen zijn in quarantaine en 558 in isolatie. 

In De Nationale Assemblee is de Wet Burgerlijke Uitzonderingstoestand met algemene 43 stemmen zojuist goedgekeurd. Alle fracties hebben hun stem gegeven aan de wet nadat diverse wijzigingen zijn aangebracht. Verwacht wordt dat de president zondag of maandag met nieuwe maatregelen komt. De situatie is zeer zorgwekkend. 

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid deelde mee dat er sprake is van clusters en community spreading, maar Suriname is nog steeds in code Rood. De contacten van mensen die besmet zijn, kunnen nog steeds teruggevonden worden en geïsoleerd. Bij code Paars is dat niet meer mogelijk. Vanaf maandag komt er een Covid-19 journaal via diverse media. 
Advertenties