Hooghart: In dienst nemen van mensen cultuur geworden
07 Aug 2020, 14:09
foto
Ronald Hooghart, voorzitter van de CLO.


Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) schrijft president Chan Santokhi dat het een cultuur is in de samenleving om mensen in dienst te nemen vóór de verkiezingen. Hij vindt het niet in de haak dat mensen die in dienst genomen zijn, hun beschikking moeten inleveren. 

De regering heeft meegedeeld dat in de afgelopen maanden 3.603 ambtenaren in dienst zijn genomen. De loonsom van ambtenaren is toegenomen met SRD 62 miljoen. De 50% verhoging die voor ambtenaren overeengekomen is, zal SRD 180 miljoen per maand extra kosten. Er is een commissie benoemd die nagaat of de mensen rechtmatig zijn benoemd en of ze voldoen aan de regels. 

"Elke regering komt en neemt mensen in dienst omdat de particuliere sector voor wat betreft de sociaal-maatschappelijke voorwaarden veel minder in zich heeft dan de overheid. Mensen zoeken de overheid op o.a. om die redenen", meent Hooghart. Hij doet een dringend beroep op de president om de medewerkers uit te betalen. De mensen zijn ook burgers van dit land en dienen niet getraumatiseerd te worden, vindt de vakbondsleider. 

Vanmiddag ontvangt de president de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur). Hierin participeren C-47 en de FAL niet. Er vindt overleg met de vakbeweging plaats over deze kwestie en de solidariteitsheffing van tien procentpunten, waarbij de belastingschijven eerst aangepast zullen worden. Hooghart zegt aan Starnieuws dat hij de kwestie van niet uitbetalen van de nieuw in dienst genomen ambtenaren ook aan de orde zal stellen. 
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April