DNA bijna compleet: 5 nieuwe leden toegelaten
07 Aug 2020, 16:26
foto
Ronny Aloema (VHP) wordt als eerste beëdigd met bijstand van een geestelijke. (Beeld DNA)


De Nationale Assemblee heeft vandaag vijf nieuwe leden toegelaten. Het gaat om Ronny Aloema, Henk Aviankoi, Kishan Ramsukul (allen van de VHP), Fogatie Aserie en Genevievre Jordan van de ABOP. Zij zijn door opschuiving in deze partijen toegetreden tot de volksvertegenwoordiging. 

Donderdag is Ashwin Adhin (NDP) toegelaten als lid. Hij had zijn verkiezing bewilligd maar de functie kon niet worden gecombineerd met het vicepresidentschap. Met het uittreden van André Misiekaba uit de NDP en daarmee ook uit De Nationale Assemblee, schuift Tachana Losche op. Haar documenten moeten nog worden opgestuurd naar het college. 

Nadat de nieuwe leden hun eed/belofte hebben afgelegd, zijn hun geloofsbrieven onderzocht door een commissie onder leiding van Cheryl Dijksteel (VHP) en goed bevonden. Assembleevoorzitter Marinus Bee merkte op dat de toelating van de nieuwe leden een versterking betekent voor de fractie en het college. Het parlement zal zich inzetten voor land en volk. Diverse fractieleiders hebben de leden verwelkomd in het college. 

President Chan Santokhi benadrukte dat het om vijf jonge parlementariërs gaat. Er wordt geïnvesteerd in jonge mensen, voerde hij aan. De regering gaat over een goede communicatie met het parlement en de samenleving en staat open voor een kritische begeleiding. Ook de nieuwe leden hebben het woord gevoerd en beloofd hun beste beentje voor te zetten. Zij zijn hun familie, partij en kiezers dankbaar voor deze mijlpaal.  
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April