Covid-19: Nog een leven te betreuren
06 Aug 2020, 11:11
foto


In het St. Vincentius Ziekenhuis is een persoon gisteravond overleden aan Covid-19. Het aantal levens dat te betreuren is in Suriname is gestegen naar 28. De ernstige situatie is onderwerp van gesprek in De Nationale Assemblee, waar de Wet Burgerlijke Uitzonderingstoestand wordt besproken. Vrijdag wordt deze vergadering voortgezet. 

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft meegedeeld dat de opvangcapaciteiten verder uitgebreid worden. Als noodoplossing is een tent opgezet op het terrein van het Regionaal Ziekenhuis Wanica. Maar ook medisch personeel is een zorgpunt. De capaciteit om mensen op te vangen is in principe bereikt. Er zijn 696 active cases op dit moment. Om Covid voor de rest van het jaar aan te kunnen pakken heeft de regering SRD 1.5 miljard gevraagd voor het noodfonds. 

President Chan Santokhi benadrukte gisteren in het college dat er geen politiek bedreven moet worden met Covid-19, want die kent geen politieke kleur. Hij voerde aan dat de besmettingen toenemen en quarantaineplekken vol raken. Als het zo doorgaat, zullen mensen met andere acute ziektes niet meer geholpen kunnen worden omdat er geen ruimte voor hen meer is. Hij benadrukte dat de ziekte zich van mens tot mens verspreid. Het komt steeds dichterbij. Een aantal politici is ook besmet geraakt. Iedereen moet meehelpen om Covid-19 beheersbaar te houden. 
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April