Covid-19: Aantal besmettingen in Suriname op 2050
05 Aug 2020, 20:19
foto
De cijfers die zojuist zijn bijgewerkt op de Covid-19 website.


Het aantal Covid-besmettingen in Suriname heeft 2050 bereikt vandaag. Er zijn 69 positieven bij gekomen.  Hier van is 44 in Paramaribo. Het aantal active cases is gestegen naar 696. Er zijn 49 personen genezen verklaard. In totaal zijn 1327 personen genezen verklaard. 13 patiënten zijn opgenomen in de Intensive Care Unit van diverse ziekenhuizen.

In De Nationale Assemblee is vandaag aangegeven hoe ernstig de situatie is. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft meegedeeld dat het aantal testen is opgevoerd, waardoor positieven geïsoleerd kunnen worden. Op die manier wordt volgens de minister ook de verspreiding ingedamd. Er is voldoende testmateriaal. De capaciteit wordt verder opgevoerd. De opvangfaciliteiten worden uitgebreid. Dit geldt ook voor medisch personeel. Als noodoplossing is een tent opgezet op het terrein van het Regionaal Ziekenhuis Wanica. 

President Chan Santokhi heeft aangegeven dat mensen hun verantwoordelijkheid moeten beseffen. Hij benadrukte dat met Covid-19 geen politiek moet worden bedreven. Dit heeft hij gezegd vóór de verkiezing, na de verkiezing en ook als president. Hij voerde aan dat de regering de maatregelen heeft verscherpt. Mondmaskers zijn verplicht. Er is een samenscholingsverbod van meer dan vijf personen. De avondklok geldt van 21.00 tot 5.00 uur. Santokhi heeft benadrukt in De Nationale Assemblee dat streng opgetreden zal worden tegen mensen die zich niet houden aan de maatregelen. De behandeling van de Wet Burgerlijke Uitzonderingstoestand is nog gaande in De Nationale Assemblee. 
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April