Bouterse: Partij heeft veel fouten gemaakt
05 Aug 2020, 19:55
foto
Een deel van de aanwezigen tijdens de online massameeting van de NDP. (Beeld: Apintie)


NDP-leider Desi Bouterse zegt dat zijn partij heel veel fouten heeft gemaakt en dat ze de hand in eigen boezem hebben gestoken. Hij kondigt een change management team aan om alles in rechte banen te leiden. Bouterse sprak in de vroege avond tijdens de eerste online massameeting van de partij, die via Apintie TV is uitgezonden.

Ook ex-parlementariër Silvana Afonsoewa heeft de partijleiding voorgehouden dat zij verantwoordelijk zijn voor de smet die enkelen hebben gelegd. "En die moeten we verwijderen. Er is veel huiswerk te maken." Aan voorzitter Bouterse zei ze graag te zien dat het tij keert voor de partij, die van 26 zetels naar 16 zetels is gegaan bij verkiezingen van 25 mei 2020. Maar stelde ze: "we hebben in elk district minstens 1 vertegenwoordiger."

Bouterse vindt dat de regering in de afgelopen twee weken heeft getoond dat zij een valse start hebben gemaakt. "Ik ben geschokt...bijna teleurgesteld," zei hij. Zijn stemming zal afhangen van de komende dagen hoe de regering omgaat met de macht die het volk haar heeft gegeven. "Ze zullen net als wij zwaar moeten evalueren." De partijleider kondigde aan dat ze kijken waarmee de regering bezig is en waarmee ze doorgaan. "Waar nodig zullen wij onze stem laten horen. De NDP zal altijd antwoord geven."


Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April