BOG wil met mobiele unit meer swabs uitvoeren
06 Aug 2020, 10:16
foto
Het BOG heeft een mobiele testunit ingesteld waar eenieder die klachten heeft zich kan aanmelden voor een swab. (Foto: CDS)


Gezien de stijgende trend van het aantal Covid-19-gevallen is het nodig om steeds meer testen uit te voeren. Op het terrein van het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG) kan eenieder zich aanmelden voor een swab. Het BOG is met een mobiele drive thru test unit gestart met het afnemen van swabs.

Vern Nanhoe van de afdeling Epidemiologie zegt dat het gaat om een pilotproject. Deze unit heeft woensdag de eerste  swabs uitgevoerd. De resultaten van bijkans 20 mensen die zich hebben laten testen zullen binnen 24 tot 48 uur bekend zijn. "Als u klachten hebt, mag u naar hier komen. U hebt geen huisarts daarvoor nodig," legt Nanhoe de laagdrempeligheid van deze dienst uit.

Burgers kunnen zich voor deze week nog vandaag en morgen aanmelden tussen tien uur 's morgens en twee uur 's middags. Suriname heeft tot nog toe 2.050 geïnfecteerden gehad, waarvan 1.327 zijn genezen. Het land heeft 27  doden als gevolg van Covid-19 geregistreerd. Op dit moment zijn er 698 active cases.

De regering heeft om de verspreiding van het virus in te dammen de maatregelen verscherpt. Mondmaskers zijn verplicht en er is een samenscholingsverbod van meer dan vijf personen. De avondklok is ingesteld van 21.00 uur tot 05.00 uur. Intussen heeft president Chan Santokhi aangekondigd dat er streng zal worden opgetreden tegen mensen die zich niet houden aan de beperkingsmaatregelen.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April