Onderwijsdirecteur: Geen zorgen over veiligheid op school
27 Jun 2020, 08:35
foto
Onderwijsdirecteur Natasia Bennanon.


Vanaf 6 juli zullen kinderen die de GLO-toets moeten maken en alle andere examenklassen fysiek naar school gaan. Ouders hoeven volgens Onderwijsdirecteur Natasia Bennanon niet bezorgd te zijn over de veiligheid van hun kinderen. De scholen hebben Covid-19 protocollen ontvangen, waar ze zich aan moeten houden. Ook de inspectie zal toezicht houden. Dit zei de directeur vrijdag tijdens de Covid-19 update. 

In de protocollen die de scholen zullen hanteren is onder andere opgenomen: Hygiëne voorschriften, omgaan met materiaal, sociale afstand, aantal leerlingen per klas. Het ministerie vraagt ouders hun kind te voorzien van een mond- en neusbedekking. De schoolleiding zal waar mogelijk vanuit de schoolkas verantwoord inkopen te doen en de veiligheid van de leerlingen garanderen door de ontvangen protocollen te hanteren. Het schoonmaakpersoneel moeten zich houden aan gemaakte afspraken met de schoolleiding.

 “Als wij met z’n allen in de samenleving onze medewerking verlenen en de ondersteuning geven aan elkaar, zal het wel lukken”, zegt Bennanon. Het ministerie heeft alles in het werk gesteld dat vanaf 6 juli onder andere toets- en examenleerlingen weer de school kunnen bezoeken. Ook leerlingen die repetities moeten inhalen, zullen daarvoor in de gelegenheid worden gesteld.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April