Ori: Publiek heeft goed gereageerd op mobiele testlocaties
27 Jun 2020, 06:37
foto
Het team van het BOG bezig met testen op mobiele testlocaties deze week. In verschillende buurten zijn swabs afgenomen.


Op mobiele Covid-19 testlocaties van het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG) zijn 88 swabs afgenomen. Epidemioloog Radjesh Ori presenteerde vrijdag de voorlopige resultaten tijdens de Covid-19 update. De samenleving reageert goed op de mogelijkheid om zich te laten testen op corona via ‘drive’ and ‘walk-through’ testlocaties, is zijn constatering. 

In Paramaribo-Noord zijn 34 mensen geswabt. Van drie is de uitslag positief. In de omgeving Lelydorp, Koewarasan en Rijstdijk zijn 33 swabs afgenomen op de eerste dag. Alle zijn negatief. De testuitslagen van de 21 swabs in de buurten Abra Broki en Nieuw Weergevondenweg moesten nog binnenkomen toen de presentatie werd gedaan. 

Het doel van de ‘drive’ and ‘walk-through’ testlocaties is volgens Ori om zo laagdrempelig mogelijk naar de mensen toe te gaan. De testmogelijkheid is zo dichtbij mogelijk gebracht. Op een gemakkelijke manier kon een afspraak gemaakt worden via sms'en, appen of naar de locatie toe te gaan. Meer mensen hebben meer zich aangemeld, maar wie geen klachten had, is niet getest. 

Na evaluatie van de mobiele testlocaties die aangedaan zijn, zal worden besloten of deze worden voortgezet, deelde Ori mee. 
Advertenties