Al meer dan 160 patiënten uit Ziekenhuis Wanica ontslagen
24 Jun 2020, 00:01
foto
Het Regionaal Ziekenhuis Wanica. Er zijn op dit moment 84 patiënten in het ziekenhuis.


Uit het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) zijn 166 personen die sinds 13 maart verpleegd zijn, ontslagen. De afgelopen week zijn drie personen ontslagen van de Intensive Care Unit. “Dit is zeker een bemoediging voor ons, dat mensen de Covid-19 strijd winnen”, zegt Fauzia Poese, zorgdirecteur van RZW. Van de 166 patiënten die het ziekenhuis hebben verlaten, zijn 50 genezen verklaard en ontslagen, de rest is overgeplaatst naar Residence Inn omdat zij niet ziek of zorgbehoevend waren. 

Het aantal dat na screening en goedkeuring volledig genezen is verklaard, wordt dagelijks vermeld op de Covid-19 website. Sinds de uitbraak van Covid-19 in Suriname heeft het RZW meer dan 250 geïnfecteerden behandeld. Er zijn tot nu toe in het RZW 9 patiënten geweest van wie de situatie heel ernstig was, waardoor deze op de Intensive Care Unit moesten worden behandeld. Poese zegt dat van deze patiënten op de ICU van RZW, vijf de strijd ondanks alle inspanningen van het medisch team, hebben verloren. Er zijn vier patiënten die ontslagen zijn uit de ICU en overgeplaatst naar de afdeling. 

Gisteren, 23 juni, zijn er 84 patiënten in het beddenhuis. Jason van Genderen, algemeen directeur, geeft aan dat er dagelijks keihard wordt gewerkt om optimale zorg te bieden aan de patiënten. Door het landelijke tekort aan human resources moeten medici en paramedici dubbele diensten draaien. De Cubanen die door het ministerie van Volksgezondheid zijn binnengehaald, werken onder supervisie van de Surinaamse specialisten en artsen. Onder normale omstandigheden worden de Cubaanse medici eerst onderworpen aan een inburgeringsproces van minimaal zes maanden. Vanwege de dringende aard van de situatie is dit uitgebleven, waardoor er soms communicatieproblemen kunnen optreden.  Er wordt al het mogelijke gedaan om de zorg te kunnen blijven bieden en continu te verbeteren, zegt Van Genderen. 
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March