Leden Rotary Clubs rennen marathon voor sociale doelen
19 Jun 2020, 10:36
foto
De Surinaamse Rotarians in Miami. (Foto: Rotary Suriname)


Stichting Rotary Suriname voor Autisme en Stichting Rotary Suriname voor Dyslexie ontvingen elk US$ 12.000 en aan Rotary projecten voor Diabetes, is US$ 21.000 gedoneerd. Het geld, in totaal US$ 45.000, is door leden van de drie Rotary Clubs in Suriname bij elkaar gerend bij deelname aan de Miami Marathon op 9 februari 2020. 26 Rotarians en partners in service deden mee aan de race.

Begin 2019 begonnen een paar Rotarians wat vaker te rennen om uiteenlopende redenen: voor hun gezondheid, om een fitter gevoel te krijgen en anderen gewoon omdat ze het leuk vonden. Deze groep, die in eerste instantie uit 4-5 personen bestond, groeide al snel uit tot een gezellige, actieve groep renners die toegewijd elke week een paar keer een route aflegden, schrijft Rotary Suriname in een persbericht. Naar aanleiding hiervan ontstond het idee om deel te nemen aan een groot event om zo fondsen op te halen voor goede doelen in Suriname. Het event werd de Miami Marathon 2020 en als goede doelen werden geïdentificeerd: Autisme, Dyslexie en Diabetes.

De deelnemers hebben maandenlang getraind, veelal te Elisabethshof en MonPlaisier. Er is ook een marketingcampagne opgezet, eerst via Facebook en Instagram. Het publiek kon de actie ondersteunen door een bedrag per kilometer per deelnemer te sponsoren, een bedrag voor de hele afstand per deelnemer te sponsoren, of door de hele groep met een bedrag te sponsoren. Twee Rotary Clubs in Nederland verleenden hun medewerking door ook financiële bijdrages in Nederland mogelijk te maken. 

26 deelnemers, Rotary leden en partners in service, hebben meegedaan aan de marathon. Alle kosten voor deelname, verblijf en overige persoonlijke uitgaven waren voor rekening van de deelnemers zelf, meldt Rotary Suriname.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April