Guyana: Twee nieuwe Covid-19-patiënten, totaal nu 156
09 Jun 2020, 21:21
foto
Gezondheidswerkers nemen de temperatuur van een Guyanese op.


Guyana heeft vandaag nog twee Covid-19-gevallen geregistreerd. De twee positieven waren samen met 36 anderen getest. Buurland Guyana heeft nu in totaal 156 infecties van het nieuwe coronavirus genoteerd. Van deze patiënten zijn 86 genezen en 12 overleden. Het land heeft nu 58 actieve gevallen, waarvan een patient op de Covid-19 Intensive Care is opgenomen.

Guyana heeft in totaal 1.854 personen getest, van wie 1.698 negatief waren. Dr. Ertenisa Hamilton, directeur van de eerstelijnsgezondheidszorg, onthulde dat de meeste Caribische landen erin slaagden de overdracht van Covid-19 in hun land te beperken, waarbij Guyana, Suriname, Jamaica en Haïti de weinige landen waren die nieuwe gevallen bleven melden.

"Bravo voor Barbados en Trinidad die in respectievelijk 14 en zeven dagen geen nieuwe gevallen hebben gemeld en Antigua die in 35 dagen geen nieuwe gevallen heeft gemeld!" zei Dr. Hamilton. “Ik wil dit onderstrepen voor onze mede-Guyanezen en ze eraan herinneren dat ze op de hoogte zijn van de bijdragende factoren die hebben geleid tot de afname van het aantal gemelde gevallen - fysieke afstand, etiquette met hoesten en niezen, handen wassen en vooral thuis blijven. Laten we ze een prioriteit geven, zodat ook Guyana geen nieuwe gevallen meer heeft."
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April