De 4 C’s van goede ministers en parlementariërs
09 Jun 2020, 19:32
foto


De kogel is door de kerk. Het volk heeft afgerekend met tien jaar desastreus beleid van de regering Bouterse-Ameerali/Adhin. De nieuwe regering onder leiding van Chan Santokhi wil zo snel mogelijk in het zadel ondanks nog wat stuiptrekkingen van de NDP.

Een nieuw tijdperk breekt aan zegt VHP topper mw. Krishna Mathoera, die zelfs veel meer stemmen dan nu nog president Bouterse, heeft vergaard. Een tijdperk van groei en bloei en ontwikkeling waarbij elke Surinamer er beter en gelukkig van wordt. Een Suriname waar locale ondernemers bereid zijn en met plezier willen investeren. Een Suriname waar het veilig is… een Suriname waar politici bekend staan om hun integriteit, aldus Mathoera.

Dit geschetste nieuwe tijdperk kan inderdaad aanbreken mits de nieuwe regeerders voldoende aandacht besteden aan twee basis dynamieken om een nieuw tijdperk goed in te gaan en te leiden.
THINGS: dit zijn de rationeel analytische processen zoals vakkennis, regels, strategie, planning, organisatie, infrastructuur, gelden, monitorings- en evaluatie processen ivm functioneren van personeel van hoog tot laag en meer.

PEOPLE: dit zijn de president, ministers, parlementariërs, directeuren, ambtenaren, mensen van het bedrijfsleven en wij als burgers. Wij allen hebben te maken met kennis, integriteit, passie, het mooiste voor Suriname willen maar ook met dieper liggende menselijke aspecten als mindset, emoties, vriendjespolitiek, corruptie neiging, eigen belang, ego’s.

De things aspecten zijn wij heel goed in en meeste tijd en geld wordt daaraan besteed, terwijl de meest complexe en variable factor voor een nieuw tijdperk, de ‘people’ is. En juist aan de dieper liggende menselijke aspecten van de people wordt keer op keer heel weinig aandacht besteed. Het is namelijk de people die de things moet implementeren derhalve de people die het nieuwe tijdperk moet uitwerken op papier en uitvoeren. Derhalve moeten we niet weer zoals we al 45 jaar dat doen, een storm van activiteiten in de things, maar niet in de people. Dat nieuwe tijdperk zal dan niet komen of heel gebrekkig zijn en rekent het volk nog ongelukkiger, over 5 jaar weer af met de regeerders.

Geloof en inzicht hebben in de dynamiek things-people en daaraan werken vereist een nieuwe mindset met een nieuwe toolset en nieuw leerproces. Als we een computer een opdracht geven om iets uit te werken, moet de computer wel de juiste software hebben om die opdracht uit te voeren. Precies zo bij ons als mens. Wil de regering een nieuw tijdperk, maar zij heeft de 'software' oftewel de mindset ervoor niet in zich, dan komt dat tijdperk er niet. Een mr./dr./drs. (dus vakkennis =things) plaatsen in een belangrijke positie is geen garantie dat hij of zij het goed zal doen als de dieper liggende menselijke aspecten snel uit balans raken. Op hol geslagen diepe menselijke aspecten, bijvoorbeeld door de macht, privileges die zo’n persoon krijgt, kan dan makkelijk de ratio dus het verstand van tijd tot tijd bypassen en kan de persoon dan belanden in corruptieve handelingen.

De juiste, nieuwe mindset ontwikkelen bij de president, ministers, parlementariërs, maar ook bij ons als burgers, is die complexe variabele dat in goede banen komt middels een nieuw leerproces en nieuwe toolset, waardoor de 4 C’s zich gaan manifesteren.

Van hoog tot laag zijn wij dan:
Conscious (dus mindset) om de juiste dingen te doen: Competent (vakkennis) om de juiste dingen te doen: Committed (diepere menselijke aspecten)  om de juiste dingen te doen en de Conditie hebben, mentaal (denkt aan lands belang), fysiek (gezond), emotioneel (met liefde) en spiritueel (roeping) om de juiste dingen te doen.
Het nieuwe tijdperk breekt aan.

 Drs. Soeresh Gobardhan (arts) 
 Email: soereshgobardhan@gmail.com
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March