Samenwerkende leiders leggen krans bij Baba en Mai
05 Jun 2020, 18:24
foto
De leiders van de samenwerkende politieke partijen hebben kransen gelegd bij het monument van Baba en Mai. Van l-r: Gregory Rusland, Chan Santokhi, Ronnie Brunswijk en Paul Somohardjo. (Foto: Ranu Abhelakh)


Chan Santokhi, Ronnie Brunswijk, Gregory Rusland en Paul Somohardjo, voorzitters van de samenwerkende partijen hebben gezamenlijk kransen gelegd bij het monument van Baba en Mai. Vandaag wordt op sobere wijze 147 jaar Hindostaanse immigratie herdacht. 

Hoewel er een lockdown is en samenscholing van meer dan vijf personen verboden, is legden de leiders van de VHP, ABOP, NPS en PL kransen. Vandaag is het 147 jaar geleden dat de eerste groep Brits-Indische immigranten voet aan wal zette in Suriname om als contractarbeiders te werken. De Hindostaanse voorouders hebben een grote bijdrage geleverd aan de opbouw van ons geliefd land Suriname. "Wij zijn bijzonder trots op onze voorouders dat ze een prachtig land hebben achtergelaten voor ons allemaal," zeggen de organisaties in een persbericht.  

Het gaat niet alleen om de Hindostaanse gemeenschap maar om de hele Surinaamse bevolking, wordt benadrukt. "Ons volkslied is hierin heel duidelijk: hoe wij hier ook samen kwamen aan zijn grond zijn wij verpand, ‘Wans' ope tata komopo, Wi mu' seti kondre bun’."

Advertenties