Winkelprijzen vliegen de pan uit; ook van babyvoeding
03 Jun 2020, 00:01
foto
Prijzen in winkels zijn schrikbarend gestegen. Een blik Lactogen 2 is van SRD 55 naar SRD 74.50 gesprongen. Eerder had de regering aangegeven dat babymelk gegarandeerd is.


Veel winkels hebben de afgelopen dagen hun winkels gesloten, nadat bekend werd dat er veel Covid-19 besmettingen zijn. Sommige winkels openen enkele uren hun deuren, terwijl andere alleen via een luik goederen verkopen. Vanaf maandag hebben veel mensen extra inkopen gedaan omdat de situatie onoverzichtelijk aan het worden is. 

"Het is verschrikkelijk. Babymelk Lactogen 2 is in één dag van SRD 55 per blik van 400 gram, naar SRD 74.50 gegaan. Zo een blik gaat nauwelijks een week mee. Het zal erg moeilijk worden om baby's te voeden. Zoveel mensen hebben het al moeilijk. Een pak pampers is van SRD 115 naar SRD 156 gegaan. Dit is heel erg. Wat voor reden is er om de prijzen zo te verhogen, terwijl de koers juist is gedaald," klaagt een moeder van een baby van 8 maanden tegenover Starnieuws. "Ik ben bang dat veel kinderen ondervoed zullen raken," voegt zij triest kijkend aan toe. 

Ook bij Chotelal zijn de prijzen schrikbarend omhoog gegaan. "Het lijkt alsof hij alleen vóór de verkiezingen van de Surinamers hield. Nu is de winkel een van de duurste geworden," zegt een man die elke week inkopen deed in deze winkel. "Ik ging niet meer naar een gewone winkel, alleen voor brood en melk, maar nu ben ik echt geschrokken. Nu met lockdown en sluiting van markten, weet ik niet hoe wij het hoofd boven water gaan houden", zegt de man die landbouwer is. 

Nagenoeg alle goederen zijn verhoogd. "Een pakje gist van SRD 1.25 is nu ineens SRD 3", zegt een huisvrouw. "Ik weet echt niet hoe wij nog zullen uitkomen." Anderen wijzen hun mandje of hun plastic zak. "Raad hoeveel ik hiervoor hebt betaald?" vraagt iemand aan een kennis, wijzend naar een half gevulde winkelmand. "SRD 150", is het antwoord. "Nee SRD 350. Ik weet niet hoe ik de maand moet doorkomen."


Advertenties