BEP legt zich neer bij verkiezingsuitslag; feliciteert winnaars
29 May 2020, 05:07
foto


De BEP heeft geen keus dan zich neer te leggen bij het democratische besluit van de Surinaamse bevolking.
De partij voor Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP) feliciteert alle politieke partijen die op basis van de voorlopige uitslag zetels hebben behaald bij de verkiezingen van 25 mei. 

Blijkens de verkiezingsresultaten die echter nog niet bindend zijn verklaard, heeft het electoraat de BEP twee parlementszetels toevertrouwd. Gelet op de stand van zaken en de reeds verwerkte resultaten van de stembureaus landelijk, verwachten wij geen wijzigingen, zegt de BEP in een verklaring. Deze partij heeft volgens de voorlopige uitslagen een zetel in Brokopondo en één in Sipaliwini veroverd. 

Wij nemen derhalve deze gelegenheid te baat om de leden, propagandisten en sympathisanten van de partij te bedanken voor hun noeste arbeid. De kandidaten die op het niveau van De Nationale Assemblee, Districts- en Ressortraad een zetel hebben behaald worden ook gefeliciteerd. Naarmate de verwerking van de stembusresultaten vordert, zal het duidelijker worden wie er allemaal de eindstreep hebben gehaald.

"Hoewel de BEP niet in een hoerastemming verkeert vanwege de twee zetels die nu in beeld zijn, mag zij ook niet teleurgesteld zijn. Wij hebben bij de verkiezingen van 2015 in V7-verband deelgenomen en het resultaat was toen ook twee. De verkiezingen van 25 mei jongstleden hebben ons niet meer zetels gebracht, desalniettemin is een significante stijging in het aantal stemmen duidelijk merkbaar. Dit schetst dus het vertrouwen dat de kiezers in ons hebben gesteld. Als partij zullen wij ons daarom beraden, en in elk geval acties ondernemen overeenkomstig de wil van het volk.
Wij benadrukken dat de BEP de afgelopen jaren als autonome partij deel heeft uitgemaakt van de regering en wel op basis van een regeerakkoord. Wij hebben dus tot het einde van deze regeerperiode  een samenwerking in coalitie verband en kijken als zelfstandige partij uit naar de officiële uitslag van de verkiezingen," stelt de BEP. 

Voor de partij is het nog steeds spijtig en verbazingwekkend dat gezaghebbende instituten, zoals IDOS en verschillende mediabedrijven herhaaldelijk informatie de wereld in helpen die de schijn wekken dat de BEP geen onafhankelijke partij is, die beslissingen kan nemen, die passen in een veranderde realiteit. "Wij hopen dat alle verantwoordelijke instanties zich zullen inzetten voor een vlotte afhandeling van deze officiële uitslag, zodat de wil van het volk uitgevoerd kan worden," zegt de BEP. 
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April