Rawi J. en Rashida R. ingesloten voor oplichting en verduistering
08 May 2020, 20:39
foto


Rawi J. en zijn partner Rashida R. (beiden 24) zijn aangehouden door de politie van Munder voor oplichting en verduistering. Rawi deed zich via Facebook voor als verkoper van auto aircopompen. Wanneer kopers contact met hem maakten, vroeg hij tussen de SRD 1.200 en SRD 1.300 voor zo’n pomp. Hij liet de koper zijn partner Rashida op een afgesproken plek ontmoeten waarbij zij het koopbedrag ontving en gaf een defecte aircopomp aan de koper. Wanneer de koper erachter kwam dat de pomp defect was en, via Facebook, contact wilde krijgen met Rawi was die niet meer te bereiken.

Rawi deed zich ook voor als exploitant van een taxibedrijf en wist op deze leugenachtige en listige manier voertuigen van anderen in handen te krijgen. Hij hield zijn slachtoffers voor dat hij hun voertuigen zou inzetten in zijn bedrijf en dat zij daarvoor regelmatig een bepaald bedrag van hem zouden ontvangen. Wanneer de mensen hun auto’s in bruikleen gaven aan Rawi om taxi te rijden, verkocht hij die als sloopauto’s aan sloperijen voor geldbedragen variërend tussen SRD 2.000  en SRD 9.000.

In deze strafzaak zijn drie helers in beeld gebracht en aangehouden. Zij hebben de auto’s gekocht en gesloopt. Een van de helers heeft de eigenaar van een door hem gesloopte auto financieel vergoed. De twee andere helers hebben verklaard bereid te zijn om benadeelden ook te betalen voor de door hun gesloopte voertuigen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie heeft de politie de helers, na verhoor, heen gezonden maar Rawi en Rashida zijn in verzekering gesteld voor oplichting en verduistering. Rawi J. is was oktober 2019 aangehouden en opgesloten voor dezelfde strafbare feiten, meldt de politie Public Relations. 
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April