Covid-19 overschrijdt wereldwijd de 2 miljoen
15 Apr 2020, 18:11
foto
Een medisch werker neemt een monster voor Covid-19 tijdens een gemeenschapstest, terwijl de autoriteiten racen om de verspreiding van coronavirusziekte (Covid-19) in Abuja, Nigeria, in bedwang te houden. (Foto: Reuters)


Het aantal gerapporteerde gevallen van Covid-19 bedroeg dinsdag wereldwijd meer dan twee miljoen. Het totaal kwam op 2.001.548 gevallen nadat het Verenigd Koninkrijk zijn laatste cijfers had gerapporteerd. Het duurde 83 dagen om de eerste miljoen gevallen wereldwijd te bereiken en slechts 14 dagen voor de tweede miljoen.

De ernstigste pandemie in een eeuw heeft volgens de telling 131.101 mensen over de hele wereld gedood. Dat blijkt uit cijfers van de Johns Hopkins University, die wereldwijd infecties en sterfgevallen opspoort.

Het epicentrum is verhuisd van China, waar het nieuwe coronavirus in december voor het eerst opdook, naar de Verenigde Staten (VS), waar nu het hoogste dodental is. Alleen al in de VS zijn meer dan 600.000 besmette gevallen geregistreerd.

Het werkelijke aantal infecties zal waarschijnlijk veel hoger zijn, aangezien het niveau van testen per land verschilt. Het is minder dan twee weken geleden dat de wereld een miljoen bevestigde gevallen heeft bereikt.

Landen verschillen in hoeveel ze testen op de luchtwegaandoening, die slechts milde symptomen kan veroorzaken. Het werkelijke aantal geïnfecteerde mensen zal waarschijnlijk veel hoger zijn dan het aantal geregistreerde gevallen.
Advertenties