VMS vindt verscherpen maatregelen niet nodig
07 Apr 2020, 18:39
foto
Conform de WHO standaarden gehanteerde begrippen van confirmed, death, recovered en ACTIVE en niet slechts confirmed and death.


De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) vindt dat er geen medische gronden aanwezig zijn om de huidige maatregelen verder aan te scherpen. Sluiten van de landsgrenzen en luchthavens, het samenscholingsverbod voor meer dan 10 personen en andere in dat kader genomen maatregelen ter minimalisering van de kans op besmetting met het Covid-19 virus zijn voldoende. Dit heeft het bestuur van de VMS schriftelijk meegedeeld aan De Nationale Assemblee naar aanleiding van de conceptwet Uitzonderingstoestand Covid-19. De VMS staat hier dan ook niet achter," stelt het bestuur. 
 
Op dit moment zijn er vijf actieve Covid-19 cases (op basis van twee importgevallen). Van de tien personen zijn drie genezen, de Franse ambassadeur is vertrokken naar Cayenne en één persoon is overleden. "Regeren is vooruitzien en het is inderdaad raadzaam om voorbereidingen te treffen voor een mogelijk worst case scenario. Dit geldt voor de medische infrastructuur met betrekking tot opvang, behandeling en isolatie. De huidige situatie staat dan ook geenszins in verhouding met de in DNA te behandelen en af te kondigen Wet Uitzonderingstoestand Covid-19," laat het VMS-bestuur DNA weten. 

"In alle landen die getroffen zijn door dit Corona-virus zijn het toch de (medisch) deskundigen die dienen aan te reiken hoe we ervoor staan en welke maatregelen de regering dient te treffen, dit gebeurt in nauw overleg en in nauwe samenspraak met elkaar.  Om deze reden apprecieert de VMS dan ook zeer uw verzoek om onze bevindingen omtrent de betreffende Ontwerp-Wet aan u te doen toekomen. De huidige maatregelen achten wij, en in het bijzonder de infectiologen van Suriname, toereikend, mits ook toegezien wordt op de handhaving daarvan. Ook de actuele informatieverstrekking aan de bevolking, zoals thans geschiedt, is van blijvend belang, zo lang deze situatie voortduurt", schrijft de VMS.  
Advertenties