Verkeersveiligheid, ook nu
03 Apr 2020, 11:31
foto


Crisistijd of niet, verkeer zal er nog altijd zijn. Voetgangers, automobilisten, weliswaar even geen openbaar vervoer, mensen willen zich verplaatsen. Het blijft dus nog altijd: de verkeersregels in acht nemen.

Het Korps Suriname Verkeervrijwilligers (KSV) vraagt iedereen die deelneemt aan het verkeer over de weg om nog steeds alert te blijven. Ja, juist nu! Niet omdat het minder druk is op de weg omdat velen thuis zijn, verplicht of niet, moet de aandacht verslappen. Laat die smartphone achterwege als je achter het stuur zit, de brommer rijdt of fietst. Doe je gordel om als je de auto instapt en let op je snelheid. Geen tijd gehad om uw auto te keuren? Maak er echt werk van nu het minder druk is tenzij u graag een boete wil krijgen. In deze al dure periode waarom gaan voor extra uitgaven?

Realiseert u zich ook, dat aangezien niemand precies weet hoe deze crisistijd zich verder zal ontwikkelen of hoe lang het zal duren, dat u zeker goed op uzelf let. Uit verveling vaker of meerdere borrels drinken? Liever niet doen als u daarna ook nog achter het stuur plaatsneemt. Wat als u jammer genoeg dat toch doet en ook nog na de avondklok? U had niet op de tijd gelet en nu meent met een grote vaart toch huiswaarts te gaan. U verliest controle over het stuur en vliegt richting berm en goot. Er is geen verkeer op de weg, niemand heeft het opgemerkt en uw lot ligt nu werkelijk in uw eigen handen! In deze tijd ligt niemand te wachten op verkeersslachtoffers. De Spoedeisende Hulp zou het zeer waarderen dat u afstand houdt, meer dan die twee meter. U behoort een verantwoordelijk gedrag te tonen in het verkeer zodat u niemand, ook niet uzelf, schade toebrengt. Hou het veilig.

Het KSV rekent op uw bijdrage!


 

Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April