Vicepresident: Verkiezingsproces gaat normaal door
29 Mar 2020, 00:01
foto
Vicepresident Ashwin Adhin tijdens de Covid-19 update, zaterdag.


Het proces naar de verkiezingen van 25 mei 2020 vindt normaal voortgang. Dit zei vicepresident Ashwin Adhin zaterdag tijdens de Covid-19 update. Districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Noordoost heeft mededelingen gedaan over de kandidaatstelling die op donderdag 9 april zal plaatsvinden in alle tien kiesdistricten tegelijk. Met de politieke partijen die deelnemen aan de verkiezingen, zullen er nadere afspraken gemaakt worden over het tijdstip van de indiening van de kandidatenlijsten. 

Vicepresident Adhin legde uit dat essentiële bijeenkomsten, waarbij een samenscholing is van meer dan tien personen, normaal voortgang zullen vinden. Wel moet de 2 meter afstand van elkaar in acht worden genomen. Dit samenscholingsverbod geldt niet voor de regering, De Nationale Assemblee en essentiële organen. Zo moeten de hoofdstembureaus en andere verkiezingsorganen bijeenkomen voor de voortgang van het verkiezingsproces.  

De hoofdstembureaus van de verschillende districten moeten voorbereidingen treffen voor de komende verkiezingen. Bij wet is de kandidaatstelling op 9 april. Vanaf maandag zullen de politieke partijen uitgenodigd worden voor de dag van de kandidaatstelling, deelde Nerkust mee. Hij doet een beroep op de deelnemende politieke partijen om zich te houden aan de afspraken die hoofdstembureaus met hen zullen maken. 
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March