Genoeg plantmateriaal voor 4 maanden in Suriname
27 Mar 2020, 22:23
foto
Een overlegteam van het ministerie van LVV in vergadering met een afvaardiging van importeurs van plantmateriaal. (Foto: LVV/NII)


Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), heeft deze week vergaderd met importeurs van zaden in Suriname. LVV wil het zelf planten door Surinamers te stimuleren en hierbij is plantmateriaal, waaronder zaden en meststoffen nodig. Volgens de importeurs is het plantmateriaal dat zij in voorraad hebben, voldoende om 3 tot 4 maanden in de behoefte te voorzien.

De importeurs zeggen dat er een grote vraag is naar goed zaaizaad van lokale groentevariëteiten, zoals boulanger, antroewa en madame jeanette. Er is afgesproken dat er regelmatig overleg gepleegd zal worden tussen LVV en de importeurs. LVV heeft hen alle steun toegezegd in het voldoen aan de behoefte aan zaaigoed.

Vooral in deze tijd waarbij voeding een belangrijke rol speelt in het geheel en het menselijk immuunsysteem versterkt dient te worden tegen het COVID-19 virus, moet LVV garantie kunnen bieden voor veilig en genoeg voedsel, schrijft de voorlichting van het ministerie in een persbericht dat in dit verband is uitgegeven.

Maitrie Jagroep, fungerend directeur Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking, Carmen van Dijk, hoofd van de afdeling Bestrijdingsmiddelen en de vertegenwoordigers van de afdelingen Groentenonderzoek, Plantenbescherming en Kwaliteitskeuringen en Zaadunit van LVV, hebben namens het ministerie het overleg met de importeurs gevoerd.
Advertenties