Veertig reizigers uit Guyana in quarantaine in Nickerie
20 Mar 2020, 00:01
foto
Districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe van Nickerie.


Een ongewone situatie voor zowel de districtsautoriteiten als de reizigers. In het district Nickerie zijn 40 mensen in quarantaine geplaatst, nadat ze uit buurland Guyana waren teruggekeerd via South Drain met de MB Sandaka. Van Suriname uit zijn 109 buitenlanders, onder wie grotendeels Guyanezen, overgezet naar het vasteland van Guyana. Het gaat om mensen die aan beide zijden waren gestrand door het dichtgooien van de grenzen, waarbij ook de veerverbinding stil kwam te liggen.

Bij aankomst zijn de passagiers te South Drain direct gecheckt door de Port Health Officers. Districtscommissaris (dc) Nisha Kurban-Baboe die het heel proces heeft gevolgd, zegt aan Starnieuws dat er geen verdachte gevallen waren. Onder de groep zijn er geen kinderen. Het gaat niet alleen om terugkerende Nickerianen, maar ook Surinamers uit Paramaribo en Commewijne. De groep is op twee locaties ondergebracht. Politie en militairen bewaken de locaties, opdat de mensen de plek niet verlaten.

Transport, opvang en voeding komen ten laste van het district. De dc hoopt dat het niet te lang gaat duren. Ze wacht de instructies van de centrale autoriteiten af. Personen die medicatie nodig hebben, worden de komende dagen met medewerking van de Regionale Gezondheidsdienst voorzien. Kurban-Baboe zegt dat ze woensdagavond te horen kreeg dat de mensen zouden aankomen. Er is vanaf toen hard gewerkt om de transport, opvang en al wat er bij komt, te organiseren.

Sommigen van de reizigers vonden dat ze niet van te voren in kennis waren gesteld van de verplichte afzondering. De aanwezige NCCR-functionarissen hebben de mensen erop gewezen dat het om nationaal belang gaat en om eenieders gezondheid. In ieder geval hebben de mensen verder niet moeilijk gedaan en zijn ze nu goed gehuisvest. De dc hoopt deze week nog te horen of de mensen in thuisquarantaine zullen worden geplaatst.
Advertenties