Deel gepensioneerden krijgt twk
15 Mar 2020, 01:43
foto
De gepensioneerden vrijdag in spoedvergadering bijeen in het KOB-centrum. (Foto's: René Gompers)


Gepensioneerden krijgen maandag een maand twk gestort. "Het gaat echter niet om alle gepensioneerden," benadrukt Renate Wouden, voorzitter van de Bond voor Belangen Behartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO). "Het gaat om de groep die de extra verhoging van 25 procent heeft ontvangen. Zij krijgen een maand twk. De anderen dus niet, omdat ze een koopkrachtversterking hadden ontvangen."

Het deels uitbetalen van de twk is het enige concrete resultaat dat is gekomen uit de gesprekken met de vertegenwoordiging van de overheid onder leiding van Jules Wijdenbosch. Het nieuws is vrijdag op een spoedbijeenkomst in het KOB-centrum aan de leden meegedeeld. Drie weken geleden zijn de senioren de straat opgegaan om aandacht voor hun problemen te eisen. Er is een gesprek gekomen met een overheidsdelegatie onder leiding van Wijdenbosch.

Wouden somt op waarover er nog meer gesproken is met de overheidsdelegatie. Het nakomen van de overeenkomsten met de OAS, om van de mensen die onderstand ontvangen, het bedrag van SRD 350 op te trekken. Verder over het uitbetalen van de twk’s, het betalen van de extra verhoging aan 14 parastatale bedrijven, de bijdrage van de president aan de bouw van een recreatiezaal, over de valuta koersen en een bijdrage van de overheid bij de renovatie van het BBGO-gebouw.

Maar de leden zijn niet helemaal blij met het bereikte resultaat. Zij vinden dat de regering alweer een loopje met hen neemt, dat er verdeeldheid wordt gecreëerd door niet iedereen twk te geven. Ze zijn ook boos dat de twk - de leden hebben recht op 20 maanden twk - voor de volgende maand niet is gegarandeerd. Ze zijn zelfs bereid het kabinet te gaan bezetten als het zover moet komen, delen de seniore burgers hun voorzitter mee. BBGO gaat een week wachten, zegt Wouden. “We gaan Wijdenbosch bellen om te vragen of er al besluiten zijn over de andere punten,” legt ze uit. “En als er niets positiefs uit de bus komt, zullen we genoodzaakt zijn om met het actiecomité na te gaan welke acties we kunnen ondernemen.”

René Gompers
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April