Binnen 6 maanden nierdialysecentrum voor kinderen
14 Mar 2020, 20:58
foto
Sean Husain (r), Managing Director van de Republic Bank, overhandigt de symbolische token aan Werner Keenswijk, kinderarts nefroloog bij het Diakonessenhuis. (Foto: Republic Bank)


Suriname krijgt een nierdialysecentrum voor kinderen. Het gaat om een project dat het Diakonessenhuis voor financiering heeft ingediend bij de Republic Bank. Het ziekenhuis stelt het gebouw voor het centrum ter beschikking, terwijl de bank de equipement, installatie, benodigdheden en trainingen financiert met een totale waarde van US$ 131,000.

Het project zal worden uitgevoerd in de komende zes maanden. De kick-off vond gistermorgen plaats in het Courtyard by Marriott hotel in bijzijn van diverse vertegenwoordigers Dit project werd gehonoreerd, als onderdeel van de Bank haar sociaal-maatschappelijk programma The Power to Make A Difference.

De bank gelooft er sterk in dat de kwaliteit van de gezondheidszorg voor kinderen met nierproblemen enorm zal worden verbeterd. “Middels het Republic Bank’s Power to Make A Difference-programma zijn vele waardevolle projecten gefinancierd gedurende de afgelopen jaren”, zei Sean Husain, Managing Director, bij de kick-off.

Werner Keenswijk, kinderarts nefroloog bij het Diakonessenhuis, is de projectmanager die dit initiatief leidt. In zijn presentatie ging hij in op de noodzaak van adequate dialysemogelijkheden voor kinderen en de huidige behoefte aan deze gespecialiseerde zorg en de toekomstplannen van het centrum. Middels het overhandigen van een symbolische token van Husain aan Keenswijk, is het project formeel gelanceerd.

Volgens het World Health Organization rapport van 2017 inzake World Health rankings, zijn nieraandoeningen de 5e doodsoorzaak in Suriname. Het is belangrijk dat er regelmatig dialyse plaatsvindt bij personen met nierproblemen. In Suriname zijn er diverse dialysecentra die zich focussen op het behandelen van volwassenen met nierproblemen. Echter zijn er ook kinderen met nieraandoeningen, maar helaas is er in Suriname nog geen speciaal dialysecentrum dat is afgestemd op het behandelen van kinderen, meldt de voorlichting van de Republic Bank NV.

Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April