Regionale pesticiden-inspecteurs werken aan handleiding
13 Mar 2020, 12:26
foto
Pesticiden-inspecteurs bij de driedaagse workshop van de FAO in Bridgetown, Barbados. (Foto: LVV/NII)


Pesticiden-inspecteurs uit de Caribische regio krijgen hulp bij het juist uitvoeren van hun taken en om de operationele procedures op elkaar af te stemmen. Momenteel is te Bridgetown, Barbados een driedaagse praktische workshop gaande voor pesticiden-inspecteurs, georganiseerd door de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) van de Verenigde Naties. Carmen van Dijk, hoofd van de afdeling Bestrijdingsmiddelen van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), vertegenwoordigt Suriname op deze cursus.

Op de workshop zullen de deelnemers een ontwerp van een regionale handleiding voor pesticiden-inspecteurs bestuderen en aanvullingen plegen. De ontwerphandleiding is ontwikkeld met behulp van een eerdere versie die is ontworpen door FAO voor de landen van de West-Afrikaanse regio.

De regionale pesticiden-inspecteurs zullen worden geïntroduceerd en getraind in het gebruik van de handleiding en zullen naar verwachting feedback geven om te helpen bij de afronding van het document en ervoor zorgen dat het zoveel mogelijk de Caribische context aanpakt voordat het regionaal wordt gedeeld, zegt LVV, via het Nationaal Informatie Instituut.

Renata Clarke, sub-regionale coördinator van de FAO, ging bij de opening in op het belang van ‘De handleiding van de pesticiden inspecteur’, een deel van de output van het project. De handleiding bevat de principes die betrokken zijn bij regelgevingswerkzaamheden van pesticiden op gebieden zoals wetgeving, voorbereiding op inspecties, veiligheid, bemonstering, documentatie, handelen op overtredingen, informatie, bewustzijn, samenwerking en coördinatie.

De deelnemers aan de workshop zijn regionale senior pesticiden inspecteurs en toezichthouders van pesticiden. De training is onderdeel van een vierjarig pesticiden-beheerproject dat wordt gefinancierd door de Global Environment Facility (GEF) en wordt uitgevoerd door FAO in samenwerking met de Coördinating Group of Pesticide Control Boards in the Caribbean, CGPC, waarvan Suriname momenteel voorzitter is.

Het regionale project is nu in zijn laatste jaar en omvat elf landen: Suriname, Antigua en Barbuda, Barbados, Dominica, Dominicaanse Republiek, Guyana, Jamaica, St. Kitts en Nevis, St. Lucia, St. Vincent en de Grenadines en Trinidad &  Tobago.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April