Inter Moengo Tapoe aan kop, na 4-3 winst
12 Mar 2020, 04:58

Inter Moengo Tapoe heeft in stijl de koppositie overgenomen in de 1e Divisie van de Surinaamse Voetbal Bond. Een 3-0 achterstand bij rust tegen Leo Victor werd omgezet in een 4-3 winstpartij. Leo Victor raakte in de tweede helft de kluts kwijt, terwijl de motoren van Inter Moengo Tapoe pas in de tweede helft op dreef kwam.

Binnen een kwartier stond het 2-0 op het scorebord in het voordeel van Leo Victor. De verdediging van Inter ging in deze niet vrij uit. Illunga Eduards en Tafarel Doekoe namen deze doelpunten voor hun rekening. Ook het derde doelpunt kwam uit een verdedigingsfout. Presello van der Meer Plaatste uit een voorzet vanuit links met een fraaie kopbal, de bal naast doelman Obrendo Huiswoud. Inter Moengo Tapoe keek al gauw tegen een 3-0 achterstand aan.
Trainer Jozef Joekoe pleegde een technische wissel door verdediger Joël Baja uit het spel te halen bij Inter en centrale verdediger Giovanni Aleyne in het spel te brengen.

Aan het begin van de tweede helft kreeg Leo Victor een domper te verwerken. Sergio de Baas de centrale verdediger keek na een gevaarlijke overtreding tegen een rode kaart aan. Inter nam het spel over. Het doel van Leo werd onder vuur genomen, maar de verdediging hield voor enig moment stand. Het duurde niet lang voordat Inter de eerste aansluitingstreffer aantekende. Romeo Kastiel scoorde uit een voorzet: 3-1. Uitgerekend deze zelfde speler die boven aan de topscoorderslijst staat, bracht Inter dichterbij de gelijkmaker: 3-2.

Migamba Antomoi die de hele avond al gevaarlijk was had ook zijn deel. Doelman Kevin Pandooi kon een bal onvoldoende controleren. Antomoi was precies waar de doelman de bal losliet en kon zo de gelijkmaker intikken: 3-3. Inter was ongenaakbaar in de aanval. Pandooi kon uit een vrije trap wederom de bal niet controleren. Kastiel was er als de kippen bij: 4-3.

Door deze belangrijke overwinning voert de landskampioen de standenlijst aan met 27 competitiepunten, gevolgd door Robinhood dat nu op de tweede plaats staat met 25 punten.