Uitdelen oproepingskaarten start 24 april
12 Mar 2020, 09:44
foto
De achtste plenaire vergadering van het ministerie van Binnenlandse Zaken met de districtscommissarissen en hun staf. (Foto's: Biza)


De werving en selectie van colporteurs - de personen die de oproepingskaarten voor de verkiezingen van 25 mei zullen distribueren -  gebeurt van 16 tot en met 18 maart 2020. De kaarten zullen in de periode van 6 tot en met 18 april 2020 uitgeprint en afgegeven worden aan de vertegenwoordigers van de diverse districtscommissarissen. De colportagewerkzaamheden vangen aan op 24 april. Elke kiezer dient ten minste drie dagen voor de dag der stemming zijn oproepingskaart ontvangen te hebben, meldt de Communicatie Unit van Biza.

De oproepingskaarten zullen per district van kleur verschillen, zegt directeur Putridewi Amatsoemarto van Binnenlandse Zaken (Biza). Zo zijn de oproepingskaarten voor Paramaribo rood, Wanica blauw, Nickerie zwart, Coronie bordeaux, Saramacca bruin, Commewijne paars, Marowijne oranje, Para geel, Brokopondo grijs en Sipaliwini groen. Amatsoemarto sprak maandag op de achtste plenaire vergadering met de districtscommissarissen en hun staf.

Op de vergadering zijn afspraken gemaakt over het aanwerven en trainen van colporteurs. Amatsoemarto zegt dat de aanwerving van de colporteurs via een sollicitatieprocedure zal gebeuren. De sollicitatieformulieren voor geïnteresseerden zullen beschikbaar zijn op alle districtscommissariaten.

Amatsoemarto geeft aan dat het gaat om de functies van hoofdcontroleur, controleur, colporteur en ressortleider. Deze functionarissen of reflectanten moeten de nodige voorkennis hebben van hun gebied, district of ressort of dorp en beschikken over een vervoersmiddel en een telefoon. “Een pre is natuurlijk ook als ze enige ervaring hebben als het gaat om colportagewerkzaamheden."


Advertenties