Volksgezondheid informeert regering over aanpak coronavirus
05 Mar 2020, 12:48
foto
Regeringsleden, raadsadviseurs, Assembleevoorzitter Jennifer Simons en verschillende diensten krijgen informatie over de maatregelen die tot nu toe getroffen zijn. (Foto: NII)


Het ministerie van Volksgezondheid heeft leden van de regering, raadsadviseurs, de leiding van De Nationale Assemblee, NCCR, Directoraat Nationale Veiligheid en het Nationaal Informatie Instituut (NII) geïnformeerd over de situatie rond het nieuwe coronavirus, Covid-19. Aangegeven is welke maatregelen er getroffen zijn om en de voorbereiding op eventuele uitbraak van het virus in Suriname. 

Het gaat om een nationale zaak, benadrukt Clifton Limburg, directeur van het NII, tegenover Starnieuws. Verschillende ministeries en diensten en de gehele samenleving hebben hiermee te maken. Waarnemend directeur van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun, heeft tijdens de bijeenkomst vandaag aangegeven welke maatregelen getroffen zijn tot nu toe en wat er nog moet gebeuren. 

Om de samenleving breedvoerig te informeren over het coronavirus en de maatregelen die de bevolking kan nemen, verzorgt het NII vanavond via Gov tv (kanaal 8.3) een live uitzending. Jessurun, Jerry Slijngaard (coördinator NCCR) en Kathleen Jharie (focal point Infectiepreventie Programma) zullen informatie verschaffen. Zij zullen ook ingaan op vragen van het publiek. 
Advertenties