Personeel hoofdstembureaus in stelling gebracht
04 Mar 2020, 22:46
foto
Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken spreekt de voorzitters, waarnemende voorzitters, leden en plaatsvervangende leden van de hoofdstembureaus voor de verkiezingen van 25 mei toe, bij hun beëdiging in het Lalla Rookhgebouw,


De voorzitters, de waarnemende voorzitters, de leden en de plaatsvervangende leden van de hoofdstembureaus voor de verkiezingen van 25 mei 2020, zijn vandaag in het Lalla Rookhgebouw, beëdigd door minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken (Biza). De districtscommissarissen zijn benoemd tot voorzitter van het hoofdstembureau in hun district.

Noersalim wees de verantwoordelijken op de belangrijke taken die zij zullen vervullen. “Ze zijn verantwoordelijk voor verschillende verkiezingsprocedures. Vanaf de kandidaatstelling, bewilliging van de gekozen kandidaten tot en met het volgen van het juiste traject naar doorgeleiden van de processen-verbaal naar het Centraal Hoofdstembureau Suriname (CHS).

Biza organiseert binnenkort een trainingssessie voor de hoofdstembureaus. De voorbereidingen van de sessie zijn reeds rond. Het wachten was op de formele instelling van de hoofdstembureaus. Districtscommissaris Sarwankoemar Ramai van Saramacca zegt dat hij nu kan starten met de wettelijke taken die zijn vastgelegd voor de hoofdstembureaus en de voorbereidingen van de verkiezingen in zijn district. Een grote groep heeft in Saramacca bij de ter inzagelegging van de kiezerslijsten zijn gegevens reeds gecontroleerd.

Volgens Sam Karijosemito, lid van het hoofdstembureau Commewijne, is de voorlichting naar het volk toe en het plaatsen van de straatnaamborden van groot belang; onder meer de oproepingskaarten moeten de geadresseerden vlot kunnen bereiken. Het hoofdstembureau zal dit alles moeten coördineren voor een vlotte voorbereiding naar de verkiezingen toe, meldt de voorlichting van Biza via het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April