Brazilië getroffen door dodelijke regen en aardverschuivingen
04 Mar 2020, 20:53
foto
Reddingswerkers zoeken naar vermisten na aardverschuivingen in de Braziliaanse deelstaten São Paolo en Rio de Janeiro. (Foto: Reuters)


In Brazilië zijn minstens 23 mensen omgekomen. Meer dan 30 worden vermist na stortregens en aardverschuivingen in kustgebieden in de deelstaten São Paulo en Rio de Janeiro. Het dodental zal naar verwachting verder stijgen naarmate brandweerlieden en reddingsteams blijven zoeken naar vermiste mensen.

Het zwaarst getroffen is de deelstaat São Paulo, waar minstens 18 doden zijn gemeld. Onder de slachtoffers bevinden zich een moeder en haar kind, evenals twee brandweerlieden. Ze probeerden het kind te redden dat begraven lag onder het puin toen een tweede aardverschuiving toesloeg.

In de gemeente Guarujá werd een aantal huizen weggevaagd door aardverschuivingen. Omwonenden helpen de brandweer bij het zoeken en opruimen. Een aantal wegen is geblokkeerd door aardverschuivingen en vallende bomen, wat de reddingswerken bemoeilijkt. Bewoners zijn wanhopig om alle spullen te redden die ze kunnen.

In sommige woonwijken zijn huizen weggevaagd door de aardverschuivingen. (Foto: AFP)

In de aangrenzende deelstaat Rio de Janeiro zijn minstens vijf mensen gestorven. Ongeveer een maand regen is op sommige gebieden binnen enkele uren gedumpt. De zuidoostelijke regio van Brazilië heeft tijdens een bijzonder hete zomer last gehad van hevige regenval en stormen.  In januari stierven ten minste 30 mensen tijdens zware regenbuien in de Braziliaanse deelstaat Minas Gerais, die aan São Paulo grenst.
Advertenties