Zuid-Korea zwaar getroffen door coronavirus
28 Feb 2020, 20:48
foto
Mensen met neus- en mondkappen wachten in de rij in de regen om mondkappen te kopen in een warenhuis in Seoul, Zuid-Korea. (Foto: Reuters)


Zuid-Korea heeft de meeste coronagevallen buiten China. Het meldde vrijdag 571 nieuwe infecties, wat het totaal op 2.337 bracht. De uitbraak, waarbij 13 mensen in Zuid-Korea zijn omgekomen, heeft ook de populariteit van president Moon Jae-in aangetast, zo bleek uit een peiling.

Het hoofd van het noodprogramma van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), dr. Mike Ryan, zei dat de uitbraak van Iran erger is dan gerealiseerd. Het heeft de meeste doden buiten China gemeld - 34 van 388 gemelde gevallen. Amerikaanse inlichtingendiensten volgen de verspreiding van het coronavirus in Iran en India, waar slechts een handvol gevallen zijn gemeld, aldus bronnen.

De Olympische Spelen van 2020 in juli staan gepland voor Japan, maar Ryan zei dat er discussies werden gevoerd over de vraag of deze voortgang zullen vinden. Organisatoren zullen volgende week beslissen over de ceremoniële fakkeltocht, die op 20 maart aankomt voor een reis van 121 dagen langs bezienswaardigheden zoals de berg Fuji en het Peace Memorial Park van Hiroshima.

Vanaf vrijdag waren bevestigde gevallen in Japan boven de 200 gestegen, met vier doden, met uitzondering van meer dan 700 gevallen op een in quarantaine geplaatste cruiseschip, Diamond Princess. Een Britse man die op het schip was besmet, was overleden, waarmee het dodental onder passagiers op zes kwam, meldde Kyodo Newswire.

Premier Shinzo Abe had opgeroepen om scholen te sluiten en beloofde om een ​​zware klap voor een economie die al op het punt van recessie staat te voorkomen.

Het door China geregeerde Hong Kong, waar het coronavirus twee mensen heeft gedood en meer dan 90 heeft geïnfecteerd, heeft een hond van een coronavirus-patiënt in quarantaine geplaatst nadat zijn neus- en orale monsters 'zwak positief' hadden getest, hoewel de autoriteiten geen bewijs hadden dat het virus kan worden overgedragen op huisdieren.
Advertenties