SZF-persconferentie gaat vanmiddag niet meer door
27 Feb 2020, 09:49
foto


De persconferentie die het Staatsziekenfonds (SZF) voor vanmiddag gepland had, gaat niet meer door. Dit op verzoek van minister Antoine Elias van Volksgezondheid. 

De minister zal uit hoofde van zijn functie als bewaker van een goede gezondheidszorg voor iedereen in Suriname op zoek gaan naar oplossingen om de acute uitdagingen binnen de sector het hoofd te bieden, meldt het SZF. 

De Vereniging van Medici in Suriname heeft alarm geslagen over het gebrek aan medicamenten en gebruiksartikelen. De Nationale Ziekenhuis Raad zegt de bezorgdheid te onderschrijven. Er wordt overleg gevoerd met betrokkenen uit de sector om te geraken tot een oplossing. 

“We zijn het aan de gemeenschap verplicht, mede naar aanleiding van de onjuiste berichtgeving die de afgelopen periode is verschenen in de pers en social media. Wij zijn er voor de gemeenschap en daarom verdient zij het ook dat de juiste informatie wordt gepresenteerd”, zei directeur Rick Kromodihardjo aan Starnieuws. De persconferentie wordt echter afgeblazen op verzoek van Elias. 

Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April