21-jarige inbreker door politiekogel geraakt in bovenbeen
21 Feb 2020, 00:41
foto


De verdachte Shivaro P. (21) is in zijn rechterbovenbeen geraakt bij een optreden van de politie van Latour. Hij werd per ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Twee andere verdachten konden ontkomen. 

De eigenaar van een woning aan de Schaakbordstraat meldde dinsdag telefonisch dat in zijn woning werd ingebroken. De politie die zich snel naar het adres begaf, zag drie verdachten via het achtererf vluchten en loste enkele waarschuwingsschoten. De verdachten negeerden deze waarschuwingsschoten, waardoor de wetsdienaren genoodzaakt waren gericht te schieten, waarbij Shivaro P. is geraakt.  

Nabij de woning zijn er een laptop en een windbucks aangetroffen en in beslag genomen. De eigenaar herkende de laptop als te zijn van hem. De windbucks is vermoedelijk van de inbrekers. De aangever heeft in de maand januari van dit jaar tot twee keren toe de politie moeten inschakelen, toen hij via zijn mobiele telefoon opmerkte dat drie criminelen zijn achterdeur forceerden om in zijn woning te komen. Bij het zien van de politie maakten de verdachten zich uit de voeten. 

Op 18 februari werden de verdachten opgemerkt, nadat de achterdeur reeds was weggerukt door deze criminelen. De eigenaar schakelde wederom de politie in, waarbij Shivaro P. kon worden aangehouden. Aanvankelijk had hij een valse naam opgegeven. 
Advertenties