Twee jaar celstraf voor opmaken valse documenten
21 Feb 2020, 04:16
foto


Franklin Z. is door kantonrechter Maytrie Kuldipsingh veroordeeld tot een celstraf van twee jaar onvoorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht op de rechtszitting van donderdag. De magistraat achtte valsheid in geschrifte niet bewezen, maar wel dat hij gebruik heeft gemaakt van valselijk opgemaakte documenten. De veroordeelde gaf aan dat hij in opdracht van president Bouterse handelde. Hij kwam geloofwaardig over, omdat de man altijd gekleed was in een jas en das. Zo zag hij kans om een ex-minister euro 49.000 op te lichten door hem zogenaamd een hypotheek te laten vestigen op een perceel aan de Malebatrumstraat. 

De politie stelde een onderzoek in bij een notariaat. Echter bleek dat de notaris nooit de akte van het perceel gepasseerd had en ook nooit de veroordeelde als cliënt had gehad. De verdachte had een akte en had een hypotheekuittreksel overgelegd aan de benadeelde, de ex-minister. Zo vestigde hij een hypotheek van 30.000 euro op het perceel. Vervolgens ging hij met nog twee andere hypotheekuittreksels en ontving zo bij elkaar weer euro’s. Het totaalbedrag kwam op 49.000 euro. De benadeelde ging naar het Gliskantoor en kwam toen tot de ontdekking dat de hypotheekuittreksel vals was. Data waren vervalst, er was geen watermerk en er waren ID- nummers geplaatst die niet erbij hoorden. 

Toen de notaris de veroordeelde belde en hem voorhield dat hij nooit een akte gepasseerd had bi hem, zei de man dat hij bereid was om het bedrag in termijnen terug te storten aan de benadeelde. Hij vertelde toen dat hij aan een huurovereenkomst kwam van het perceel en kort daarna vertelde hij de benadeelde dat hij de eigenaar van het perceel werd. De benadeelde liet hem een schuldbekentenis tekenen en deed het verzoek om hem ook strafrechtelijk te vervolgen. 

Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April